sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Vappu kaukana kotoa

Paikalliset suomalaiset juhlistivat vappua eilen piknikin ja yleisen hauskanpidon merkeissä Suomi-talon pihalla. Osallistuimme tähän perinteiseen tilaisuuteen ensimmäistä kertaa unohdettuamme koko tapahtuman viime vuonna. Paikan päältä olisi voinut ostaa lohikeittoa ja erilaisia makeita herkkuja, mutta me otimme omat eväät. Tein jopa ensimmäistä kertaa elämässäni itse simaa Finlandia-siman ohjeella. En ole löytänyt täältä tuorehiivaa mistään, niin olin iloinen löydettyäni tämän kuivahiivaohjeen. Rusinat nousivat vuorokaudessa ja ihan simalta maistui muutenkin.


Piknikillä oli paljon porukkaa ja hyvä tunnelma. Musiikkia ja muita esityksiä, kilpailuja, arvontaa ja paljon tuttuja. Ylioppilaslakkejakin näkyi. Itse asiassa tämä vappupiknik ei paljon eronnut Suomessa viettämistämme vappupiknikeistä muuta kuin yhdessä asiassa. Nimittäin oli kerrankin oikeasti lämmintä. Suomessa vappupiknik tuntui aina yritykseltä aloittaa kesä. Istuttiin nurmikolla ja leikittiin, että on lämmintä - vaikka oikeasti useimmiten oli hyytävän kylmä. Nyt sai laittaa kesämekon päälle ja sillä tarkeni oikeasti. Ja vaikka paikalla oli ihania uusia ystäviä täältä, niin tulihan sitä silti vähän ikävä sitä omaa Suomen ystäväporukkaa, jonka kanssa kaikki vaput aina vietettiin.

11 kommenttia:

 1. Kuulostaapa mukavalle - ensi vuonna takuulla messissä! :)

  Ja oi, simaa... En kanssa ole koskaan tehnyt itse vaan luottanu aina äitiin, pitäisköhän alkaa hommiin, niin alkoi tekemään mieli tuon kuvan jälkeen. :)

  VastaaPoista
 2. Mä oon tehnyt simat siitä asti itse, kun mun äidin kummitäti kuoli. Hän teki parasta simaa ja itse yritän päästä samaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...pöljä ipad...

   Tai oikeastaan teen mun makuun hyvää simaa - paljon kuplia ja sitruunan makua - ihan fariinisokeripussin ohjeella. Mut tuossa ohjeessa oli yllättävän vähän sokeria, fariinisokeripussin ohjeessa on tuplat.

   Poista
  2. Ensi vuonna pitää sitten tuplata sokeri, ihmettelinkin nimittäin, että se ei ollut niin makeaa kuin muistelin. Ihan hyvää silti, mutta ehkä se makeampi versio on vielä enemmän mieleeni ;).

   Poista
 3. Kiitos simaohjeesta - en ole ikinä tehnyt täällä simaa ja kokemukset Suomestakin ovat aika huvittavia (korkit lensivät kattoon !). Löytyikö fariinisokeria helposti ? Tätä täytyy kokeilla ja kai sitä ulkosuomalaisena saa juoda simaa vaikkei vappu olisikaan ? Itse tein Pirkka lehden opastuksella pikamunkkeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsekkaapa tuo Sminkan kommentti tosta yltä ja lisää sokerin määrää ;).

   Ostin "dark sugar" -nimistä sokeria, joka tuntui pussia puristellessa sellaiselta vähän tahmealta niin kuin fariinisokeri. Olen käyttänyt sellaista johonkin muuhunkin fariinisokerin tilalla ja ihan hyvin on toiminut. Munkin teki mieli kokeilla munkkien tekemistä, mutta se jäi sitten tältä vuodelta.

   Poista
 4. Me improvisoimme suomalaisen au pairin kanssa yksi vuosi simaa kuivahiivalla ja limeteistä koska sitruunoita Belizestä löytyy vain hyvin harvoin. Ei tainnut sokerikaan olla juuri oikeaa lajia mutta hyvää ja ihan siman makuista tuli simasta.

  Ollaan muuten täällä teidän kotikulmilla! Lähdettiin San Diegoon (ja Legolandiin) pikalomalle. Ihan hyvät vaikutelmat toistaiseksi! Vaikka meidän näkökulmasta täällä on aika kirpakka sää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa! Hah, aika huonot säät onnistuitte täkäläisittäinkin saamaan, tällä viikolla on satanutkin melkein joka päivä... Viime viikolla sen sijaan oli parhaimmillaan yli +30 C ;). No, voitte kotona sitten taas lämmitellä :D.

   Poista
 5. Kiva juttu, että pääsitte vapputunnelmaan sielläkin. :) Sima on kyllä niin hyvää, että ehkä ensi vuonna saan otettua itseäni niskasta kiinni ja tehtyä sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä saa kivan vappuunvalmistautumisriitin, kun laittaa siman porisemaan muutama päivä ennen :).

   Poista