tiistai 2. lokakuuta 2012

Kurpitsoja siellä, kurpitsoja täällä

Halloween on lokakuun viimeisenä päivänä, mutta halloween-rekvisiitta täytti kaupat jo kuukausi sitten, heti Labor Dayn jälkeen. Halloween on täällä yksi vuoden isoimpia juhlia, meillä se on nyt edessä ensimmäistä kertaa. Viikonloppuna söimme jo kurpitsakeksit Panera Breadissä.


Halloween-koristeiden ykkönen on tietenkin kurpitsa. Pihoja koristavat perinteiset, kaiverretut kurpitsalyhdyt - jack-o-lanternit. Haluan kokeilla itsekin sellaisen tekemistä tänä vuonna. Ajattelin muutenkin tuoda kotiin kurpitsoja tuomaan samalla syksyistä tunnelmaa, jota täällä ei muuten ole.


Kurpitsoja on myynnissä kaikissa ruokakaupoissa. En tiennyt, miten paljon erilaisia kurpitsoja onkaan olemassa. Isoja, sellaisia koristekurpitsojen kokoisia ja kaikkea siltä väliltä. Oransseja, vihreitä, punaisia, violetteja, valkoisia...


Ennen kaiverrusta pitää kaivaa myös iso kasa kurpitsareseptejä. Ja ehkä myös moottorisaha, sillä tuntuvat olevan kovaa tavaraa nuo isot kurpitsat.


Amerikkalaiseen halloween-perinteeseen kuuluvat myös ovelta ovelle karkkia kerjäävät lapset, joita kuulemma liikkuu oikeasti edelleen. Tässä kuukauden aikana pitää siis vielä selvittää, mitä heille kuuluu antaa, jos sattuvat meidänkin oven taakse tulemaan.


16 kommenttia:

  1. Minä annan sellaisen vinkin, että osta lapsille sellaista karkkia tai suklaata mistä itse pidätte. Joten ylimääräiset tulee sitten syötyä pois eikä ole kulhossa viikkotolkulla kunnes heität ne roskiin tai lähetät miehen työpaikalle. Minä opin tämän ensimmäisen kerran kun karkkia annoimme. Nyt ostetaan vain lempparisuklaita ja annetaan niitä ja niistäkin annetaan pois ne pahimmat ensin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä vinkkejä - varsinkin tuo viimeinen - kiitos! Minkähän verran niitä karkkeja kuuluu kullekin antaa? Ettei sitten vaikuteta liian piheiltä ja pikkunoidat käärii meidän asunnon vessapapereihin ;).

      Vaikka eiköhän tässä käy kuitenkin niin kuin Suomessa aina pääsiäisinä, että kun kerrankin valmistautuu, niin kukaan ei tule oven taakse...

      Poista
    2. Minä alussa annan noin kolme-neljä minikokoista suklaata. Sitten loppuillasta annan vähän auliimmin, ettei tarvitse itseäni liikaa lihottaa kun kumminkin tulen syömään ne loput suklaat. Tänä vuotena kaveri pyysi heidän kulmille keppostelemaan lasten kanssa joten voi olla että meillä on talo pimeänä.

      Poista
    3. Hah :D. Mutta kiitos vinkistä, pidän tuon mielessä suklaaostoksilla ;). Ei meillä kyllä Suomessakaan käynyt koskaan virpojia, joten vähän olen skeptinen näiden halloween-keppostelijoidenkin saapumisen suhteen. Varaudutaan nyt kuitenkin, sittenpä sen näkee :).

      Poista
  2. Muistan omilta lapsuus-Yhdysvalloissa-Trickortreattaamassa-ajoilta, että eipä nuo tarjoilut eronneet Suomen pääsiäisnoitameiningistä muuten kuin siten, että pääsiäismunien sijaan oli kurpitsateemaisia käärepapereita. Mutta käärepaperillisia toki olisi hyvä olla...

    Minäkin ajattelin kaivertaa taas pitkästä aikaa kurpitsan. Silloin lapsena se oli muistaakseni aika helppoa, mutta ihmekös tuo, kun äiti taisi valmiiksi kovertaa kurpitsan sopivan paksuiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen joskus tehnyt kurpitsakeittoa sellaisista valmiista kurpitsan siivuista - ja huhhuh, että siinä oli työtä saada se kuori leikattua pois. Sellaisten kurpitsan siivujen käsittely on kuitenkin niin paljon helpompaa kuin kokonaisen kurpitsan.

      Kiitos myös trickortreat-vinkeistä :).

      Poista
  3. Minullekin äiti toi yhden pikkukurpitsan oven edustalle, koska ne ovat niin kivan syksyisiä. Se on ihan koristelua varten, mutta tarkoitus olisi myös tehdä ihanaa kurpitsasosekeittoa tässä joku päivä.

    Kerrothan sitten millainen tuo Halloween oli ja kuinka paljon näkyi vaikka katukuvassa. Ainakin Pinterestin perusteella erilaiset asut ja koristeet ovat kovasti huudossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti kerron kaikesta, mitä näen silloin :). Harmi, että päivä on keskiviikko, niin ei varmaan viitsitä kauemmas lähteä humuun.

      Poista
  4. Oi, minä olen pieni Halloween fani, ja Englannissa järjestettiin kunnon pirskeet, ja mulla on edelleen paljon rekvisiittaa jäljellä. Joskus vähän koristelen asuntoa, mutta VIELÄ en ole Suomessa bileitä järjestänyt :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä sitten vain järjestämään, vielä ehtii ;). Yhdellä kaverillani on ollut Suomessa tapana järjestää Halloween-bileet ja monen vuoden ajan.

      Poista
  5. Joo suklaa tosiaan on hyvin yleinen halloween treat. Juurikin ne yksittäispakatut M&M's, Kitkat ym. Meidän tytöt ottaa aina yhden, vaikka monet sanookin että ota nyt toinenkin :) jotkut tekevät niin että heillä on kulhossa karkit ja antavat siitä lasten valita, jotkut taas antaa jokaisen omaan koriin ne karkit.

    VastaaPoista
  6. Kävin lukemassa pitkät pätkät kuulumisia pitkästä aikaa. Tulit heti mieleen, kun miehellä oli tänään jonkin sortin puhelinhaastattelu töihin sinne suunnille maailmaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wuhuu, laitoinkin jo viestiä sulle :). Pidän peukkuja!

      Poista
  7. Hei! Eksyin blogiisi toissapäivänä ihan sattumalta ja minkä helmen löysinkään! Luin kertaheitolla koko blogisi läpi, jäin yksinkertaisesti koukkuun! Tyylisi kirjoittaa on mukaansatempaavaa ja ottamasi kuvat upeita! Jään odottamaan lisää kirjoituksiasi! Ehdottomasti lemppariblogini. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, miten ihana kommentti :). Kiitos, teit päiväni tosi iloiseksi!

      Poista