maanantai 30. huhtikuuta 2012

Toscanan leipä

Täällä oli lauantaina aivan ihana, aurinkoinen sää ja haettiin silloin hetken mielijohteesta eväät kaupasta ja ajettiin puistoon syömään ne. Se oli niin mukavaa, että sunnuntaiaamuna heräsin piknikfiiliksellä taivaan harmaudesta huolimatta. Leivoin täytetyn leivän, jonka reseptin löysin vuosia sitten jostain naistenlehdestä ja joka on siitä lähtien ollut eväslaukkumme kestosuosikki. Esimerkiksi monilla vappupiknikeillä olemme sitä mussuttaneet. Kävipä kuitenkin niin, että taivas pysyi pilvessä ja sohva alkoi houkuttaa ulkoilmapiknikiä enemmän. Niinpä tyydyimme viettämään iltapäivän sohvalla köllötellen, Netflixistä sarjoja katsellen ja leipää syöden. Ensipettymyksen jälkeen ei ollut hullumpaa sunnuntaipuuhaa sekään.

Toscanan leipä



Ainekset
leipä
3,5 dl vettä
8 dl vehnäjauhoja
25 g hiivaa (tai vastaava määrä kuivahiivaa)
1,5 tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä

täyte
2 rkl oliiviöljyä
(mozzarella buffaloa)
150 g kermajuustoa tai mozzarellaa viipaleina tai raasteena
100 g kylmäsavunautaa
1-2 ruukkua basilikaa

päälle
oliiviöljyä
merisuolaa

Ohje
Lämmitä vesi ja liota hiiva. Lisää suola ja öljy ja vaivaa jauhot sekaan. Kohota taikina peitettynä. Itse kohotan aina kädenlämpöisessä vesihauteessa, mutta tämä on vähän makuasia.

Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja kaulitse ohueksi ympyräksi (n. 30 cm x 30 cm). (Levitä päälle mozzarella buffaloa palasina.) Ripottele päälle basilikanlehdet ja valuta niiden päälle oliiviöljy. Levitä päälle juusto sekä viipaloitua kylmäsavunautaa.

Rullaa leipä kuten kääretorttu. Painele rullan päät tiiviisti kiinni. Kohota peitettynä n. 15 minuuttia. Sivele leipä oliiviöljyllä ja ripottele halutessasi päälle merisuolahiutaleita. Paista 200 °C:ssa 35-45 minuuttia.

Meillä oli tällä kertaa vähemmän juustoa kuin yleensä. Ohjeen mukaan tehtynä leivästä tulee runsaampi, varsinkin jos lisää myös mozzarella buffaloa.

Hauskaa vappua! Glada Vappen!

2 kommenttia:

  1. Oi, ihanaa! Tulee ihan nälkä, vasta äsken söin. Tuota pitää testata! Hyvää vappua myös sinne! Onneksi täällä Itävallassa ei juhlita vappua ollenkaan! Halauksin. Alppisofie.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälläkään vappu ei ole juhlapäivä, vaan ihan tavallinen työpäivä. Mikä oli musta taas vähän harmi, sillä itse olen aina tykännyt vapusta ja täällä ei tarvitsisi piknikilläkään värjötellä niin kuin Suomessa :).

      Poista