sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Tervetuloa vuosi 2012!

Uudenvuoden aattona nousin viideltä tekemään töitä. Heräämisajan tosin valitsi jälleen elimistö. Minulla oli joitain työjuttuja, joita halusin vielä tarkastaa ennen kuin nettitunnukseni poistuvat työsuhteen päättyessä vuodenvaihteessa. Tein niitä muutaman tunnin ja sen jälkeen oli aika lähteä ensimmäistä kertaa biitsille.

San Diego sijaitsee Tyynenmeren rannalla pituussuuntaisesti. Eli rantaviivaa riittää. Täällä on useita eri rantoja, mutta agenttimme suositteli meille Del Marin rantaa. Hän myös ystävällisesti lähetti meille ajo-ohjeet ja vinkkejä parkkeeraukseen. Lähdimme rannalle yhden maissa, noin tuntia ennen kuin vuosi vaihtui Suomessa.

Meri näytti mielettömältä, kun se yhtäkkiä avautui eteen kymmenisen metriä korkealta penkereeltä. En ollut kunnolla tajunnut valtameren suuruutta ennen kuin sen äärellä. Tämä ranta on omistettu surffareille, uiminen on kiellettyä. Olen ymmärtänyt, ettei täällä muutenkaan ihmiset yleensä juurikaan ui meressä, sen vesi kun on kylmää ympäri vuoden. Rantaviiva on n. kolme kilometriä pitkä ja siellä näki paljon kuntoilijoita juoksemassa tai kävelemässä.Penkereellä pyyhälsi juna pillit viheltäenKoirat liikkuivat rannalla vapaasti

Otimme rannalla meistä kännykkäkamerakuvat vuoden vaihtuessa Suomessa ja lähetimme uuden vuoden toivotukset läheisimmillemme Suomeen. Rannalta lähtiessämme törmäsimme sattumalta ensimmäistä kertaa Farmer's marketiin rannan lähistöllä. Siellä oli tarjolla kasviksia, kukkia ja ruokaa. Markkinat tuntuivat olevan jo loppumassa, mutta ehdimme vielä ostaa lounaat kahden japanilaisrouvan pitämästä kojusta. Miehen kanavarrasannokset ja minun iso lautasellinen lohisushia maksoivat 5 dollaria kumpainenkin.


Olimme kysyneet agentiltamme myös paikallisista uudenvuoden viettotavoista. Kuulosti varsin samalta kuin Suomessa, syödään ja vietetään iltaa ystävien kanssa. Monet juhlivat keskustassa ja se on illalla kuulemma ruuhkainen. Suomalaisittain erikoiselta tuntui, että juhlat kuulemma yleensä loppuvat vuoden vaihtuessa. Siinä missä Suomessa juhlat usein vasta alkavat kahdeltatoista, täällä suunnataan kotiin silloin. Kuulemma juhlat päättyvät muutenkin yleensä jo ennen puolta yötä, jolloin niitä voidaan pitää viikollakin. 

Emme millään olisi jaksaneet lähteä ruuhkaiseen keskustaan, joten päädyimme juhlistamaan uutta vuotta rauhallisesti kotoa. Meillä oli Suomesta tuotua Fazerin sinistä ja ostin Fresh & Easysta dipattavaksi mansikoita, jotka pakkauksen mukaan oli kerätty vuorokauden sisällä lähiviljelijöiltä. Ne maistuivatkin ihanilta, ei yhtään sellaisilta vetisiltä kuin tuontimansikat talvella Suomessa. Täytyy tunnustaa, että edelleen aikaerosta kärsivänä en olisi mitenkään jaksanut valvoa puoleen yöhön, joten juhlistimme vähän etuajassa. Mies sen sijaan valvoi puoleen yöhön ja seurasi telkkarista tullutta lähetystä New Yorkin juhlinnasta. Puolen yön aikaan ulkoa oli kuulemma kuulunut pillin vihellystä, mutta ilotulitteita tai muita ei täällä näkynyt.

Vuodelta 2012 toivon meille ihanaa ja ennenkokematonta seikkailua täällä uudessa kotimaassamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti