lauantai 28. joulukuuta 2013

Joulupoimintoja

Meidän joulu sujui perinteisin menoin. Katsottiin joulurauhan julistus tv-kaistalta. Syötiin joulupuuro. Muistettiin kerrankin laittaa sekaan myös manteli, joka tosin löytyi sitten myöhemmin porkkanalaatikosta. Leivottiin ja laitettiin ruokaa. Syötiin kinkkua ja laatikoita. Syötiin karkkeja. Käytiin lenkillä. Avattiin lahjoja. Katseltiin leffoja ja luettiin. Tylsistyttiin vähän. Kuten kunnon jouluun kuuluu.

Lankesin söpöjen pikkuhavupuiden edessä. Ruukku tuli mukana. Teksteistä huolimatta täytyy sanoa, että ihan pikkuisen olen kaivannut lunta viime aikoina. Mutta en sananmukaisesti tippaakaan sitä rakkaan kotikaupunkini perinteistä joulusäätä, jota näimme joulurauhan julistuksessa...

Hyvä ystäväni muisti tapani juoda jouluiltana lasillinen portviiniä juustojen kera ja ilahdutti paikallisella Abnormal Wine Companyn portviinillä, jossa on ihanan suklainen maku.


Meille tuli muutama paketti Suomesta asti. Iloinen yllätys oli Jukka Rapon ja Lauri Rotkon valokuvakirja See the Baltic Sea - Katso Itämerta. Kuvat ovat sekä kauniita että pysähdyttäviä. Oma, pieni meremme kaipaa huolenpitoa.

Pieni joululahja itseltäni oli Etsyn myyjältä Dimlin tilatut lasinaluset. Olohuoneen pöydässämme on lasikansi, joten käytän aina lasinalusia. Nämä pysyvät hyvin jalassa kiinni ja niitä on myytävänä erilaisia kuvioita ja värejä, jolloin ne toimivat samalla lasintunnisteina. 

8 kommenttia:

 1. Säiden takia suomeen ei tosiaan tänä jouluna kannattanut matkustaa, tuossa juuri laskin että reilun kahden viikon lomamme aikana aurinko näkyi 3 kertaa ja vain kahtena päivänä ei satanut vettä.. Ja täällä on aivan hillittömän pimeää! Mukavan kuuloinen joulu teillä, ehkä mekin skipataan suomi ensi vuonna.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se, kun Suomi on talvella kaunis silloin, jos on kunnon talvi, mutta se pimeä vesisade ei kyllä innosta yhtään... Jos meille ei tule menoa Suomeen aiemmin, niin ensi jouluksi voisin kyllä harkita myös Lapin joulua :).

   Poista
 2. Nuo lasinaluset ovat kyllä mainiot, kiitti vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on tosiaan näppärät! Ja löytyy monissa eri väreissä :).

   Poista
 3. Ihanan kuuloinen portviini!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, se oli tosi hyvää! Tykkään noista suklaisista portviineistä. Itse asiassa parasta suklaista portviiniä olen saanut Temeculassa yhdellä viinitilalla mutta se oli sen verran tyyristä, etten raaskinut ostaa. Vieläkin haikailen kuitenkin, joten varmaan joku päivä pitää käydä hakemassa ;).

   Poista
 4. Kävin kuolaamassa inkivääritoffeiden perään ja ihastelemassa taas kuvia ja tunnelmia. Hauskat nuo lasinaluset, hyvä lahja. :) Kaikkea ihanaa ja mukavaa alkaneeseen vuoteen sinne kauas!

  VastaaPoista