maanantai 23. joulukuuta 2013

Aatonaaton ilta

Aatonaaton ilta ja nyt alkaa kaikki olla valmiina joulua varten. Melkein jo meinasi kiire tulla tässä viime päivinä mutta huolehdin siitä, että varasin aikaa myös fiilistelyyn. Se on kuitenkin osa joulunaikaa.


Olen juonut mukitolkulla tämän joulun suosikkiani, Bolthouse Farmsin Peppermint Mocha -kahvijuomaa, etsinyt inspiraatiota Pinterestistä ja joululehdistä. Minulla on joitain suomalaisia, vanhempia joululehtiä, joihin palaan täällä joulun alla. Vuodessa kun ehtii sopivasti unohtaa niiden sisällöt. Paikallisista lehdistä eniten jouluinspiraatiota saan Martha Stewart Living -lehdestä mutta varsinaisia joululehtiä en ole täältä löytänyt. Toisin kuin esimerkiksi kiitospäivälehtiä, joita on syksyllä kaupat pullollaan.


Viimeisetkin ostokset on tehty. Jouluostoksia tehdessä meidän perheen kauppa-apulainen osoitti taas tehonsa. Nimittäin Lumia-puhelinten Family room -toiminto, jossa meillä on synkronoituva ostoslista. Voimme kadota hyllyjen väliin omille teillemme ja pitää silti toisen ajan tasalla, mitä listalta vielä puuttuu. Se on erityisen näppärä täällä, kun kaikissa kaupoissa on enemmän tai vähemmän omat tuotevalikoimat. Sen takia käymme kauppareissulla usein vähintään kahdessa kaupassa siinä, missä Suomessa selvisi yleensä aina yhdellä. 


Tänä toisena Amerikan joulunamme koetamme ekaa kertaa laittaa kinkkua täällä. Olemme ostaneet saksalaisesta kaupasta suolatun, maustamattoman kinkun. Tavallisissa kaupoissa suurin osa kinkuista on paitsi maustettuja, niin myös valmiiksi kypsennettyjä. Monet suomalaiset suolaavat itse kinkkunsa täällä, kun eivät nuo täkäläiset suolatut yleensä ole tarpeeksi suolattuja. 

Suomesta tuotu paistomittari oli heittänyt henkensä vuoden aikana. Siinä oli sellainen etu täkäläisiin paistomittareihin verrattuna, että asteikolla oli oma numero nimeltä "kinkku". Otimme sen kypsän kinkun paistolämpötilan talteen. 


Olen leiponut ruisleipiä ja pähkinäleipiä, ja piparkakkutaikina odottaa jääkaapissa inspiraatiota. 


Koti on joulusiivottu ja koristeita ripoteltu sinne tänne. 


Sesonkituoksukynttilöistä tämän vuoden suosikiksi on valikoitunut piparkakkukynttilä.


Jos sitä vielä jaksaisi perunalaatikon laittaa tänään imeltymään, niin sitten olisi kaikki mallillaan. Ja jos ei, niin ehtiipä sen vielä huomenaamullakin.

2 kommenttia: