keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Kasvitieteellisessä puutarhassa

Käymme välillä valokuvausta harrastavan ystäväni kanssa yhdessä kuvailemassa. Taannoin kävimme kasvitieteellisessä puutarhassa eli San Diego Botanic Gardenissa Encinitasissa. Puutarhassa on monta teemaosiota vaikka se ei ole kovin suuri.
Meillä on tapana yleensä käydä ennen kuvailua yhdessä lounaalla. Viimeksi amerikkalainen palvelu meni yli äyräiden jo tämän paikallisen ystävänikin mielestä. Täällä on tapana, että kun olet saanut ruokasi ja juuri täyttänyt suusi ensimmäisellä suullisella, niin tarjoilija tulee kysymään, onhan kaikki ok. Mumiset siinä sitten jotain vastaukseksi suu täynnä. Yleensä tarjoilija käy myöhemmin vielä kerran tai pari kysymässä, tarvitaanko jotain. Tällä kertaa tarjoilija kävi ainakin kymmenen kertaa meidän noin tunnin lounaan aikana, vaikka söimme yhden ruokalajin lounasta emmekä tarvinneet mitään lisää koko aikana. 


Noin neljän kerran jälkeen lakkasimme katsomasta häneen päin hänen kysyessä, miten meillä menee. Siihen tarjoilija reagoi siten, että hän aloitti jatkossa kysymykset sanomalla, että en haluasi häiritä teitä, mutta... Olimme molemmat ihan ihmeissämme, mistä on kyse. Ystäväni oli lähinnä huvittunut, kun taas itselläni suomalainen syyllisyys alkoi iskeä. Tuntui kuin hän yrittäisi hoputtaa meitä pois, vaikka ravintolassa oli paljon tyhjää tilaa. Lopulta tilasinkin laskun nopeammin kuin varmasti muuten olisin tilannut ja tippasin tasan 15 %, en yhtään enempää. Yleensä todella tykkään amerikkalaisesta ylitsevuotavasta palvelukulttuurista, mutta näköjään siinäkin voi mennä liiallisuuksiin.
Puutarhassa oli pieni myyntiosasto, jossa myytiin esimerkiksi mehikasviasetelmia ja "kukkivia seiniä".


11 kommenttia:

 1. Kaunista! Eka kuva päivänkakkaroista tai mistä lie on eniten mieleeni. :)

  Mä tykkään eniten sellaisesta tarjoilusta, jossa ei tulla kertaakaan kyselemään mitään, mutta vilkuillaan sen verran ahkerasti päin että jos kääntyy ympäri ja hakee katseellaan tarjoilijaa, niin tarjoilija heti tulee luokse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurin osa tarjoilijoista onneksi onkin just tollaisia :).

   Poista
 2. Aivan upeita kuvia taas kerran! Kyllapa kuulostaa todella erikoiselta tuollainen palveluinnokkuus! Ei ole sattunut omalle kohdalle. On mennyt kylla aika overin puolelle, tuskin kukaan asiakas voi lukea tuollaista hyvaksi asiaksi!

  VastaaPoista
 3. Mielettömän upeita kuvia jälleen! Näistähän voisi mistä tahansa teettää taulun tai kortteja.

  VastaaPoista
 4. Aivan ihania kuvia, oot kyllä lahjakas!

  En kyllä yhtään ihmettele, jos tuolla kyselymäärällä alkaa tarjoilijan olemassa olo jo ärsyttämään.

  VastaaPoista
 5. Voi miten toivoisin, että päivittelisit taas! :) Luin blogin melkein yhdeltä istumalta, kun tänne pölähdin ja jäin koukkuun. Kadehdin kuvaustaitojasi sekä tota kameraa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihana kommentti, Sanni! Kävin keväällä filmikuvauksen kurssia, niin sen takia on tullut otettua vähemmän digikuvia viime kuukausina. Joten eiköhän ne postaukset tästä lisäänny varsinkin syksyllä, kun pitäisi ottaa koulullakin digikuvauskursseja :).

   Poista
 6. Heippa,
  Tahtoisin ehdottaa jos jonkin sorttista yhteistyötä. Kirjoitelkaa tänne niin jutellaan lisää...

  Terveisin!

  VastaaPoista