keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Löytö juustotiskiltä

Piti hieraista silmiä, kun tänään näin Sproutsin pienellä juustotiskillä sanan "Juusto" selvällä suomen kielellä. Paketti kertoi näin:
Juusto is a buttery-flavored, flat and squeaky cheese - made in Scandinavia for over 200 years - called "Juustoleipa"or "Ostbrod", meaning "bread cheese. 

Leipäjuustoa! Tätä olisi tarjolla maustamattomana sekä pekonilla ja jalopenolla maustettuina. Paketti taisi maksaa vitosen verran. En ole itse koskaan ollut leipäjuuston ystävä, mutta tätä on ehkä pakko joku päivä maistaa ihan jo kannatuksenkin vuoksi. Mistähän saisi vielä lakkahilloa.

26 kommenttia:

  1. Itse taas olen leipäjuuston ystävä ja olisi ihanaa, jos sitä löytyisi kaupasta. Salaateissa se maistuu erityisen hyvälle, mutta miksei myös ihan perinteisellä tavalla uunissa paistettuna. Ah, nyt tuli kaipuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä munkin nyt täytyy kokeilla, kun kerran tällainen mahdollisuus on :).

      Poista
  2. Nam mikä löytö! Minua ei edes haittaisi lakkahillon korvaaminen persikkahillolla tms. En ole koskaan tykännyt lakkahillon siemenistä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkään en tykkää lakkahillon siemenistä. Persikkahillo tai vastaava voisi olla hyvä korvike.

      Poista
  3. Juu, noita olen nähnyt myös Sproutsissa, mutta en osta, kun maistamatta tiedän että on pettymys :). Olen joskus maistanut jotakin vastaavaa täällä, eikä se alkuunkaan edes muistuttanut suomalaista juustoleipää. Siis aika huono tuote oli. Mutta jos ei tiedä mitä odottaa, niin sitten voi vaikka iloisesti yllättyä ;).

    Itse pidän juustoleivästä aivan valtavasti, ja perinteisesti nautittuna. Eli sipulletaan kahvikuppiin, kuuma kahvi päälle. Juodaan kahvi ja syödään juustopalat lopuksi :). Meillä äiti teki itse juustoleipää, ja se oli aivan parasta.

    lone star

    lone star

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lone star, mulle on käynyt juuri noin ainakin muutaman täkäläisen leivän kanssa ja sitten kerran jonkin grillijuuston nimellä mainostetun juuston kanssa. Halloumin kaipuussani ostin sitä ja eihän se Halloumia muistuttanut kuin etäisesti rakenteeltaan. Ja taas petyttiin. Nykyään onneksi tiedän, että oikeaa Halloumia saa Jimbo'sista. Eli ymmärrän hyvin epäilevän suhtautumisesi :). Tuossa alla Pabe G:llä tosin on hyviä kokemuksia, joten ei tiedä, josko tuossa kerrankin olisi onnistunut tuote.

      Tarvitseeko leipäjuuston tekemiseen jotain aineksia, joita täältä ei saa? Sinähän voisit kokeilla tehdä sitä itse joskus :).

      Poista
    2. Itse olen aika hyvin jo oppinut etten osta mitään mistä en varmasti tiedä että on maistuvaa :). Siltikin joskus vielä haksahdan johonkin tuotteeseen...ja masentaa sitten jos pitää panna ruokaa roskiin.

      Periaatteessa siis osaisin juustoleivän teon, sillä sain niin monesti seurata vierestä kun äiti teki sitä. Täältä varmasti saa tarpeet kun ovat niin yksinkertaiset, eli tarvitaan maitoa, juustonjuoksutetta (rennet) ja suolaa. Paistaminen saattaisi olla se suurin ongelma. Meillä kotona juustoleipä paistettiin leivinuunin tulen hehkussa, molemmin puolin. Se oli aika aikaavievää hommaa. Olin aina äidin kaverina näissä hommissa :), ja sain auttaa pitämään sitä juustoleipää siinä uunin edessä.

      lone star

      Poista
    3. Olen huomannut että igourmet.com myy myös juustoleipää.

      lone star

      Poista
    4. Lone star, kiitti vinkistä! Näkyi saaneen hyvät kommentit parilta suomalaiselta tämä versio :).

      Poista
  4. Minä olen ostanut ja kyllä se ihan leipäjuustolta maistui kun vähän mikrossa lämmitti. En maistanut kylmänä kun ei näyttänyt yhtä houkuttelevalta kuin suomalainen versio. Harmi kun Ikea ei enää myy lakkahilloa mutta ihan maistui karvias- tai mustikkahillonkin kera. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kuulla! Kyllä mun pitää sitä testata nyt. Sainkin jo toisaalta vinkin, että Ikea myisi lakkahilloa, mutta on sitten tainnut lopettaa sen :(.

      Poista
  5. Ohhoh! Mutta jännää että sitä on noita muitakin makuja, mun tietääkseni Suomesta ei saa kun ihan vaan sitä perinteistä. Ja mitä se ruotsinlippu siinä tekee, eiköhän se ole ihan suomalainen tuote...? Ainakaan mun tukholmalaiset työkaverit eivät olleet koskaan ennen maistanut, ja ihan oli sirä normi suomalaista mitä siellä Tukholmassa myytiin.

    Mä en muuten tykkää lakkahillosta, mutta lämpimän leipäjuuston kanssa ihan must :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ole varma, onko tossa oikeasti minkään maan lippua, niin hassun näköisiä ovat ;). Mutta samaa mietin, että onko tää muka joku ruotsalaistenkin juttu. Ja tarkkaan ottaenhan Suomi ei edes kuulu Skandinaviaan, niin onko leipäjuusto tuon tekstin mukaan sitten suomalainen juttu lainkaan. Nimim. kysyn vaan :D.

      Poista
  6. Hahaa, kyllä minä ainakin kerran kokeilisin, kun jotain noin "eksoottista" löytyy kaupasta. Hassua, että sitä on oikein maustettunakin. En minä ainakaan ole koskaan kuullut pekonilla tai jalapenoilla maustetusta leipäjuustosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muakin vähän nauratti noi maustetut versiot, siinä on tuotu vähän amerikkalaista twistiä mukaan ;).

      Poista
  7. Oi ihanaa! Pitääpä käydä viikonloppuna mutka Sproutsilla. Siellä näyttää muutenkin olevan tarjolla kaikkea hyvää!

    VastaaPoista
  8. Oi ihanaa! Pitääpä käydä viikonloppuna mutka Sproutsilla. Siellä näyttää muutenkin olevan tarjolla kaikkea hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sprouts on munkin suosikkikauppa yleensä :). Tosin juustot haen yleensä Trader Joe'silta, kun siellä on paljon paremmat juustovalikoimat noin yleensä. Siksi olikin erityisen yllättävää, että noi löytyi Sproutsilta.

      Poista
  9. Kiitos kivasta blogista ja upeista kuvista Ronja!! Olen sitä jo pidempään seurannut. Itse asustelen Springfieldissä, Missourin osavaltiossa. Asuin vuosina 2010-2011 Kansas Cityssä ja miehen perässähän tänne sitten muutin viime syksynä. :) Mitä tulee suomiruokaan, niin täältä Springfieldistä löytyy Pandan lakuja, Vaasan näkkäriä, puolukkahilloa ja tuota samaista Uunijuustoa. Oon katsellut sitä kaupassa monta kertaa ja miettinyt miltä se maistuu. Pitääpä ensi kerralla ottaa se kyytiin ja laittaa uuniin hetkeksi. Täältä löytyy myös Finlandia-merkkistä juustoa leivän päälle; ei ole se Valion Finlandia vaan joku oma merkkinsä. Mutta ihan hyvää kumminkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Heidi! Kiva kun löysit tänne ja kiitos kivasta kommentista. Mukava kuulla, että tuota juustoa saa muualtakin, ettei ole vain paikallinen kokeilu. Nyt mun ei ehkä tarvitse mennä ostamaan koko varastoa kannatuksen vuoksi ;D. Pandan lakuja ja näkkäriä ainakin löytyy täältäkin päin :).

      Poista
  10. Voi mikä bingo! Tuskin käy yhtä hyvä säkä näillä nurkilla. Nauti;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi tosiaan, ettei tuo ole koskaan ollut suosikkejani, mutta josko ihastuisin siihen nyt täällä. Ihan vain siksi, että on mahdollisuus :).

      Poista
  11. Oi! Nyt taytyykin kayda Sproutsissa. Jostain syysta ei ole koskaan tullut kaytya siella. Halloumia saa muuten myos Vonsista, loysin viime kesana. Mutta huh, sita hintaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkistä, pitää käydä tsekkaamassa Vonsin valikoima joskus myös :). Meinasin myös lentää selälleni Jimbo'sin hinnan nähdessäni, mutta toisaalta Halloumi oli kallista juustoa Suomessakin. Siihen kun lisää yleisen juustolisän täällä (juustot on musta harvoja elintarvikkeita, jotka on täällä Suomea kalliimpia!), niin sellainen lopputulos siitä tulee... Eikä halloumi-kasvisateriasta kuitenkaan sen kalliimpi ateria tule kuin liha/kala-kasvisateriasta, jos niin haluaa ajatella :).

      Poista
  12. Vautsi mikä löytö! Itärannikolla ei taida olla Sproutseja, mutta tuo Pasture Pride Cheese näyttää toimittavan tuotteitaan myös nettitilauksena. Tai ehkä tuotteita saisi vaikka paikalliseen Trader Joehen jos vähän kyselisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö! Olipa hyvä, että bongasit tuon nettitilauksen, siitä voisi olla iloa muillekin Sproutsin toiminta-alueen ulkopuolella asuville :).

      Poista