sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Rakas kalenterini

Joulunajan puuhiini kuuluu aina uuden vuoden kalenterin täyttäminen. Näkömuistisena en voi kuvitellakaan siirtyväni elektroniseen kalenteriin, sillä haluan nähdä viikon kokonaisena värikoodeillani täytettynä. Kalenterini on Mulberryn agenda-kalenteri, jonka ostin jo lähes kymmenen vuotta sitten, aloitettuani ensimmäisessä oikeassa työpaikassani. Viininpunainen väri taisi olla silloin sesonkiväri, mutta tänä syksynä kalenterini on ollut taas trendikäs.


Kalenterini on myös yksi rakkaimmista esineistäni. Olin haaveillut tuosta kalenterista pidempään ennen ostoa ja edelleen se tuottaa iloa joka kerta käyttäessäni sitä. Kalenterin välissä kuljetan paljon muutakin kuin vain kalenterinlehtiä: suunnitelmia, yhteystietoja ja muistiinpanoja. Kalenteri on edelleen hyvässä kunnossa ottaen huomioon, että se on pyörinyt laukkujeni pohjalla tosiaan jo melkein vuosikymmenen. Vähän siihen on tullu tummentumia ja välillä tulee naarmuja, jotka kuitenkin korjaantuvat itsestään. Miehenikin on huomannut kiintymykseni tähän esineeseen ja sain häneltä vuosia sitten lahjaksi Watermanin punaisen kynän kalenteriin. Siitäkin tuli siksi minulle rakas esine.


Tällaisen irtolehtisen kalenterin parhaita puolia on, että siinä voi olla samaan aikaan meneillään olevan vuoden lisäksi vaikka puolet seuraavasta vuodesta. Elämä kun ei aina noudata kalenterin rajoja. Tänä vuonna uutta kalenteria avatessani odotti yllätys: vanha aukeama olikin uudistettu täysin. Ennen päivät olivat pystysuorassa ja niissä oli kellonajat, joita myös tykkäsin käyttää. Uudessa aukeamassa päivät olivat vaakasuorassa ja kellonajat oli poistettu. Värikin oli vaihdettu. (Ja missä ovat pastellinväriset lisälehdet, nimim. kysyn vaan).


Koska muutosvastarinta on inhimillistä, niin inspiroiduin oikein lähettämään Mulberrylle viestiä muutoksesta. Sieltä tuli pitkä, kimurantti ja pahoitteleva vastaus, jossa kuitenkin todettiin, että tällaiseen uudistukseen on päädytty pitkällisen harkinnan jälkeen. Ei pienintäkään vihjettä paluusta vanhaan, joten ei auta kuin totutella. Eiköhän muutosvastarinta ole kesään mennessä viimeistään murrettu. (Ja syksyllä olen varmaan jo sitä mieltä, että itse asiassa tämä onkin vanhaa parempi).


Huomisen osalta kalenterini muuten näyttää tuolta. Jep, olen menossa taas Suomeen. Toinen pitkäaikaisimmista ystävistäni on menossa naimisiin, ja niistä pirskeistä en ikimaailmassa voisi olla poissa. Valitettavasti joudun edustamaan taas yksikseni, mutta pääasia, että edes itse pääsen paikalle. Ensi kesänä on vielä yhdet juhlat, joiden takia olemme menossa Suomeen, mutta sitten toivottavasti on pidempi tauko Suomen matkoissa. Turhaan yritin jo näillekin vihjailla, että voisivat järjestää juhlansa vähän lähempinä ajankohtina, kuten viikon välein. No, onhan se toisaalta kivakin kotimaassa käydä - kunpa se vain ei olisi niin kaukana. Miltähän Suomen pakkaset tuntuvat vuoden tauon jälkeen?

6 kommenttia:

 1. Ihana Mulberryn kalenteri! Onko tuo sellainen, että siihen käy ainoastaan se Mulberryn oma kalenteripaketti?
  Vai tänne käy matka. Millä muuten lennät ja maksaako lennot tänne yhtä paljon kuin täältä sinne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerran olin ostamassa kalenterinsivuja vasta niin loppuvuodesta, että ne oli Helsingin Mulberryltä loppu ja nettisivutoimitus kestää aina kauan. Yritin silloin katsella filofaxeja yms. mutta kaikissa näytti olevan erilainen rei'itys. Eli ainakaan itse en ole löytänyt muita sopivia.

   Lensin viimeksi ja nyt British Airwaysilla. Niiltä löytyy yksi nopeimmista yhteyksistä (alle 17 h) ja hinnat ovat silti edullisemmasta päästä, olen ollut tyytyväinen palveluunkin. Toiset vieraistammekin käyttivät tätä. Bonuksena viimeinen etappi on usein yhteistyölento Finskin kanssa, mikä on aina kivaa. Yhteys maksaa saman verran molemmista päistä ostettaessa ja hinnat vaihtelee yleensä muutamalla sadalla tonnin ($) molemmin puolin. Eipä näitä kiva ole usein maksella, vaikka edullisemmasta päästä olisikin. Ei se koskaan kuitenkaan halpaa ole lentää toiselle puolelle maailmaa ainakaan jos ei halua käyttää paria vuorokautta lentokoneissa. Itselleni tuo nopeus on tärkeintä varsinkin, kun yksin lentää.

   Poista
 2. Terkut Lausannesta toiselta Mulberryn Agendaan jymähtäneeltä - omani on ollut Se Ainoa jo vuodesta 1988; huomattavasti kulahtaneempi kylläkin jo, ja ns. ottanut hittiä lentokoneen ruumassa pyöriessään, kynänpidike repeytynyt ynnä muita taisteluarpia. Vaan silti niin rakas.

  Mutta. Noin joka toinen vuosi unohdan tilata uudet sivut ajoissa, ja nyt tähän vielä tämä shokkiuutinen, että sivut on uudistettu?! Skandaali!

  Hyvä että reklamoit, mä voin nyt vain keskittyä pa-hek-su-maan.

  VastaaPoista
 3. Täällä toinen kiitollinen Mulberrylle lähettämästäsi palautteestasi. Olen kanssa ihan shokissa sivu-uudistuksesta! Ainakin aikaisemmassa elämässäni (ennen kotiäitiyttä siis) tarvitsin työssä sellaisen kalenterin, jossa oli myös kellonajat, nyt ne näyttävät puuttuvan kokonaan.

  Ja tässä uudessa roolissani olen tarvinut omaa Mulberryn Agendaani niin vähän, että en ole vielä edes ostanut vuoden 2013 sivuja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta ne kellonajat olivat niin näppärät! Toistaiseksi ainakaan en ole uuteen tottunut, melkein kuukauden kuitenkin jo olen käyttänyt...

   Poista