lauantai 20. lokakuuta 2012

Omenahyve

Syy viime viikonlopun omenanhakureissulle oli syysherkkuni omenahyve. Siitä tulee parasta pehmeämpien omenalaatujen kanssa.


Ainekset
syysomenia, laitoin ehkä kymmenisen pientä omenaa
100 g voita
1 dl sokeria
3 dl kaurahiutaleita (Suomessa käytin myös ruishiutaleita)
2 rkl vaniljamaustettua agave-siirappia tai vähän enemmän tavallista siirappia ja vanilliinisokeria 


Laita uuni kuumenemaan 225 °C:seen (440 °F). Kuori ja paloittele omenat ja laita omenanpalat voideltuun uunivuokaan. Sulata voi paistinpannulla, lisää sokeri ja kaurahiutaleet ja paista vähän aikaa. Kaada omenanpalojen päälle vaniljamaustettua agave-siirappia tai lorota vähän enemmän tavallista siirappia ja ripota silloin päälle myös vähän vanilliinisokeria. Levitä kaurahiutalemössö omenien päälle.

Laita aluksi vuoan päälle folio, mutta ota se pois paistamisen loppuvaiheessa. Paista uunissa n. 40 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmeitä. Tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

7 kommenttia:

  1. Voi miten herkullisen näköistä! Ja ihanasti otetut kuvat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja tuo on tosiaan herkullinen jälkkäri :).

      Poista
  2. Hahaa, kiitos tästä ohjeesta! Mietittiin juuri miehen kanssa, että tämän tyylinen on ehdottomasti parasta käyttöä omenille, ja meinasin seuraavaksi ruveta kaivamaan sopivaa ohjetta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin, en turhaan laittanut myös fahrenheiteja :)!

      Poista
    2. Raportoin vielä, että tuli tehtyä, ja hyvää oli! Käytin tosin agave-siirapin sijaan vaahterasiirappia ja ripsin päälle vaniljauutetta, kun molempia löytyi kaapista. Lisukkeena Oreo-jäätelöä!

      Poista
    3. Kiva kuulla :). Vaahterasiirappi sopii varmasti hyvin :).

      Poista
  3. Hei Ann-Sofi ja kiitos tiedostasi.

    VastaaPoista