tiistai 25. syyskuuta 2012

Mansikkaista juustokakkua

Tässä yhtenä päivänä vieras tarjosi mukavan tekosyyn juustokakun leipomiselle. Juustokakku on kakkusuosikkejani ja olen tehnyt sitä täälläkin jo useasti. Se on helppo tehdä ja siitä tykkää kaikki. Myös täällä, sillä eikö kaikkien juustokakkujen äiti ole amerikkalainen New York Cheesecake


Amerikkalainen juustokakku eroaa vähän suomalaisesta. Esimerkiksi juustokakkujen pohjaan käytetään täällä digestive-keksien sijaan graham-keksejä. Siksi pohja ei yleensä ole täällä yhtä makea kuin suomalaisissa juustokakuissa. Itse tykkään erityisesti suomalaisesta juustokakusta, ja olen nyt muutaman kokeilun jälkeen todennut Back to Nature -merkin Honey Graham Sticksit parhaiten digestivejä vastaaviksi. Itse teen juustokakut tällaisella yksinkertaisella ohjeella:

pohja:
reilu 1/2 pakettia Honey Graham Sticksejä (kakun koosta riippuen)
n. 100 g voita (1 stick täällä) 

täyte:
n. 1/2 litraa kermaa (1 pint täällä)
1 prk Philadelphia tuorejuustoa
1 dl sokeria
ripaus vanilliinisokeria
liivatetta + nestettä ohjeen mukaan (laitan täällä 1-2 annospussia jauhettua liivatetta sekoitettuna vesidesiin)

päälle:
mansikoita tai vaikka mustikoita

Keksit murskataan. Karkkiksen pussi-kaulin-vinkki tuli hyväksi havaittua murskaamisessa. Keksimurska sekoitetaan sulatettuun voihin. Painellaan leivinpaperilla pohjustetulle irtopohjakakkuvuoalle. 

Kerma vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi ja mukaan sekoitetaan tuorejuusto pieninä palasina. Maustetaan sokerilla. Lopuksi lisätään liivate ja neste ohjeen mukaan. Kaadetaan pohjan päälle, tasoitetaan pinta ja annetaan hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai mielellään yön yli. Hyytynyt kakku koristellaan mansikoilla. 

8 kommenttia:

  1. Kuulostaa ja näyttää herkulliselta!

    Eikö teiltä löydy sieltä kaupasta digestive-keksejä? Meillä niitä on aika usein ihan täällä kotikylänkin kaupassa, mutta lienevätköhän sitten Meksikosta jos eivät ole amerikkalaisia (meidän ruokavalikoima täällä Belizessä on pitkälti Yhdysvalloista ja Meksikosta ja lisäksi jonkin verran löytyy ruoka-aineita suoraan Kiinasta).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole nähnyt kaupoissa ja amerikkalaisissa juustokakkuohjeissa puhutaan aina graham crackerseistä. Pitipä oikein googlailla tätä nyt ja näköjään ne ovat brittiläisiä keksejä ainakin alun perin. Muutamassa paikassa arveltiin, että niitä ei saisi Amerikassa myydä Digestiven nimellä, koska se sisältää väitteen terveysvaikutteisuudesta. Jotkut näyttivät löytäneen niitä erikoiskaupoista, joissa on paljon tuontiruokia. Tai nettikaupoista, esim. Amazonilta näköjään voi tilata kanssa. Täällä on monenlaisia pikkuerikoisuuksia amerikkalaisessa ruokavaliossa ;).

      Poista
    2. Hauskaa, että digestive-nimi saattaisi jollekin antaa kuvan siitä, että keksit ovat terveysruokaa :) Mutta tuo on sinänsä kyllä ihan järkeenkäypää, ja Britti-keksejähän nuo taitavat tosiaan alunperin olla. Mistä lie löytävät tänne kaupan hyllylle!

      Täältä olen muuten löytänyt myös esim suklaanmakuisia graham crackereitä - niistä voisi saada vähän suklaisemmalle juustokakulle myös ihan pätevän pohjan.

      Poista
    3. Vissiin tuo nimi liittyy keksien kuitupitoisuuteen. Erityisen hauskalta tuntuu, jos tuo digestive-nimi on kielletty, kun tietää, miten harhaanjohtavia purkkimainoksia täällä näkee. Ihan jo alkaen suosikistamme jogurttijäätelöstä, joka ei taatusti ole sellaista terveysruokaa, mitä purkin kyljessä lukee ;).

      Olen muuten nähnyt ohjeita myös suklaapohjaisille juustokakuille, täytyypä testata joku kerta :).

      Poista
  2. Ai, jännä että sitä ei ollenkaan laiteta uuniin. Minulla on vaan reseptejä, jossa juustokakut aina kypsyvät uunissa. Mausssa on varmasti myös eroja. Kaunis ja raikkaan näköinen kakku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne New York Cheesecaket käsittääkseni yleensä laitetaankin uuniin, niissä taitaa yleensä olla myös kananmunaa. Mutta Suomessa nämä hyydyttämällä tehdyt olivat mielestäni yleisimpiä. Pitääpä joskus koettaa myös noita uuniohjeita. Mulla alkaa tässä kertyä erilaisia juustokakkuja testattavaksi ;).

      Poista
  3. Herkullisen näköinen kakku! Mansikat ja tuo kukka sopivat ihanasti yhteen. Ja hyvä, että pussi-kaulin-vinkki toimi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti vinkistä, se oli ihan huippu :).

      Poista